Løgn at å elske betyr å være enig

Her er noen sitater fra artikler der Alexis har forsvart Bibelens verdier når det kommer til seksualitet. Gå gjerne inn og les hele sakene.

Alexis Lundh har undersøkt verdigrunnlaget for det som vises på nettet og i pornografien og hvilke holdninger og grunnverdier som blir formidlet.To løgner er ganske utbredt. Den ene løgnen sier at å være uenig betyr å hate, den andre sier at det å være enig betyr å elske. Men man kan selvfølgelig elske dem man er uenig med. Når det gjelder verdier og troen, har vi to valg. Vi kan la verdier påvirke troen, eller vi kan la troen påvirke verdiene.

Barns nettbruk – de foresattes problem, Sambåndet, Brit Rønningen, 26. februar 2018.

Alexis skrev en kronikk på NRK Ytring der han advarte mot foreningen Fris ideologi. Kronikken er ifølge NRK den mest leste saken på NRK Ytring på lang tid.

– Seksualiserer samfunnet med sin ideologi, Kristelig Pressekontor, 28. juni 2018, gjengitt på Sambåndet

Alexis forteller til Dagen at mannen som i 1978 lagde regnbueflagget, Gary Baker, hadde en helt bevisst baktanke.

– Han sa at flagg handler om å proklamere makt. I tillegg ser vi nå at makten kobles sammen med trusler mot de som mener noe annet. Det betyr at demokratiet er truet.

Han viser blant annet til Haugesunds Avis nylig trykte en lederartikkel som hevder at kristne nå må tåle å bli marginalisert når «de sprer sin fordømmelse over andre».

«Om det er innføring av et tredje kjønn, at polygami skal ha samme rettslige vern og rettigheter som de som lever i parrelasjoner, anerkjennelse av at sex er arbeid eller en innskrenkning av religionsfrihet, er det knyttet store moralske og etiske spørsmål til politikken FRI jobber for.»

Nå inntar homoflagget Rogaland, Øystein Lid, Dagen Pluss, 06.09.2018

Bilde: Skjermdupp fra debatten i TV2 Nyhetskanalen.

Artikler

Uke 6

Uke 6

Det nærmer seg februar og Uke 6, et undervisningsopplegg som brukes på en rekke skoler, om seksualitet, kropp og kjønn. Hva gjør du? Hvordan kan du forberede barna dine på det de vil få servert denne uken? Du vet at deler av stoffet som blir undervist går mot Guds...

Vær frimodig!

Vær frimodig!

«Streite, kristne ungdomsleder, vær så snill å undervise om seksualitet.» Dette skriver Ashleigh Hull i en blogpost på nettsiden Living Out. Hull kjenner selv tiltrekning til begge kjønn og...

Kroppens teologi

Kroppens teologi

Kroppens teologi er et prosjekt der vi samarbeider med flere andre organisasjoner og kirkesamfunn. I dette et grunnlagsdokument ønsker vi å formidle en bedre historie om identitet, kropp, kjønn og seksualitet.